Goedkope wandelvakantie


vakantie.hids.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Goedkope wandelvakantie
Wandelen in Nederland
Een wandelvakantie kan dichtbij huis beginnen. Je kunt bijvoorbeeld een schitterende tocht langs de gehele Nederlandse Noordzeekust maken. Of een wandeling door de weilanden en boomgaarden van het rivierengebied. Streken in Overijssel, Gelderland en Limburg zijn minder vlak dan de provincies in het westen van het land. Daar kun je tijdens je wandeling heel wat afwisseling verwachten. Door heel Nederland liggen verschillende langeafstandswandelpaden, ieder met een eigen karakter.

Europese bestemmingen
Dan is Noorwegen een heel ander wandelgebied. Wie een wandelvakantie langs de fjorden en door het ruige binnenland maakt, loopt kans om dagenlang niemand tegen te komen. ´s Avonds overnacht je in een van de trekkershutten of in een tentje dat je zelf hebt meegebracht. De Alpen bieden veel variatie. Diepe kloven worden afgewisseld met groene alpenweiden. Diepblauwe bergbeken monden uit in bredere stromen die voor bootjes begaanbaar zijn.

Exotisch
Maar ook verder van huis kun je geweldige wandelvakanties houden. In Canada vind je uitgestrekte gebieden waar je dagenlang door de natuur kunt zwerven. Een wandelvakantie in Mongolië, met overnachtingen in een traditionele yurt, is een hele belevenis. Met een goede conditie kun je een tocht door de Himalaya of de Andes overwegen. En als dat niet exotisch genoeg is, kun je altijd nog een trektocht langs de historische steden van Iran maken.

Voorbereiding
Een wandelvakantie houd je niet zomaar. Je zult enkele dingen moeten voorbereiden. Zorg in ieder geval dat je uitrusting in orde is. Goede schoenen zijn van belang, maar ook een lekker zittende (dag)rugzak is aan te raden. Daarnaast is het verstandig om je kleding aan te passen aan de plaatselijke omstandigheden. Koele katoenen kleding is bij warmte een goede keuze. Ook waterdichte kleding mag in de uitrusting niet ontbreken. In de bergen, maar ook in de woestijn, kan het ´ s avonds behoorlijk koud worden. Nieuwe schoenen moeten voor de wandelvakantie voldoende worden ingelopen. Over het algemeen is het aan te raden om de wandeltechniek en het uithoudingsvermogen al voor de vakantie geleidelijk op te bouwen.

De Wandelwaaier
De wandelwaaier, reisbureau voor al uw wandelvakanties.
http://www.wandelwaaier.nl/

SNP Natuurreizen - Wandelvakanties
Snp natuurreizen organiseert bijzondere rondreizen, wandelvakanties, fietsvakanties, gezinsvakanties, winterreizen en themareizen.
http://www.snp.nl/

Wandelvakantie Zwitserland
Wandelvakantie in de alpen van zwitserland. veel wandel mogelijkheden in de directe omgeving van de chalets
http://www.wandelvakantie.nl/

Wandelvakanties - Topo-Aktief wandelvakanties
Wandelvakanties in of buiten europa, topo-aktief biedt u een groot aanbod in wandelvakanties en wandelreizen. online uw wandelvakantie zoeken, vinden en boeken.
http://www.topo-aktief.nl/

Gerelateerd
  • Nog geen nieuws.

  • Privacybeleid